Vraag & antwoord: ik zoek een aannemer!

di 29 augustus 2023

Eric van Rooij is directeur van Excellence France, de Nederlands-Franse specialist
op het gebied van onderhoud en renovatie van uw huis in Frankrijk.
excellencefrance.nl

Door Eric van Rooij – Excellence France

Vraag: Tijdens mijn vakantie in Frankrijk ben ik tegen een mooi gelegen huis aangelopen. Ik ben geïnteresseerd. Maar er zou wel het een en ander aan gedaan moeten worden. Waarop moet ik letten als ik een aannemer zoek?

Antwoord van Eric van Rooij (Excellence France): Pas op met ‘klussers’. Een carte professionel is in Frankrijk verplicht. Eis altijd een officiële Franse (!) factuur. Want een niet-Franse factuur speelt later geen rol bij de berekening van de plus value (winstbelasting) bij verkoop én er kan niet geprofiteerd worden van het lage TVA-tarief dat vaak van toepassing is op onderhoud en verbetering van woningen. LET OP! De Franse regering overweegt dat lage TVA-tarief van 10% naar 20% te verhogen.

Tenslotte: ga niet in zee met een aannemer die geen zogeheten décennaire-verzekering heeft afgesloten.Als die er niet is, brengt dat voor de klant grote risico’s met zich mee. Als de aannemer failliet gaat, of er is iets mis met de kwaliteit van het geleverde werk, dan kan de klant zich beroepen op die verzekering.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven