Les Voiles de Saint-Tropez: eindspurt van de zomer

di 5 september 2023

Categorieën: ,

28 september–8 oktober

Het begon allemaal in 1981 met een zeilwedstrijd tussen slechts twee schepen. Maar beetje bij beetje groeide dat wat een eenmalige gebeurtenis leek, uit tot de fameuze zeilregatta ‘Les Voiles de Saint-Tropez’, waarvan in 1999 de eerste officiële editie werd gehouden. Sindsdien vormt het evenement – dat een kleine week duurt – de afsluiting én een van de hoogtepunten van het mediterrane zomerseizoen. Op 5 oktober gaat Saint-Trop’ als het ware op slot. Vrijwel geen toeristen meer, veel winkels en restaurants dicht. Even afgezien van La Braderie, het shopping-festival van 27 t/m 29 oktober.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven