Nazomer-vakantietip: les Gorges de la Méouge

di 5 september 2023

Door Pauline Maarschalk

Het gouden licht dat neerdaalt op de kleurende bomen, de rust (ondanks de bronstige herten), paddenstoelen zoeken in de uitgestrekte bossen, neem deze herfst een kijkje bij de Gorges de la Méouge in de Alpes-de-Haute-Provence. Die gorges zijn indrukwekkend en staan niet toevallig bekend als de Petit Verdon. Er zijn tal van schitterende wandelingen uitgezet.

Pak Sisteron mee

En als je er toch in de buurt bent, laat het stadje Sisteron niet aan je voorbijgaan. Ooit een Romeinse handelspost aan de Route Napoléon en aan de rivier La Durance leunt het tegen een gigantische rots. Sisteron wordt soms De Poort naar de Provence genoemd en dat snap je als je rondneust in het doolhof van smalle straatjes en steegjes in de zeer oude binnenstad. Genoeg terrasjes!

Citadelle de Sisteron

Loop zeker even naar de citadel, het voornaamste bouwwerk van de stad, hoog op een heuvel. Een altijd al strategisch gelegen fort op een heuvel met een lange en rijke historie. Je bent er verzekerd van een fantastisch uitzicht.

Uit eten in Sisteron

Il Etait Une Fois, 39 ave. Paul Arene.
Au Romarin, 103 rue Saunerie.
Villa D’Este, 11 rue Sainte-Ursule.
Chez Enzo, 209 rue Droite (pizza)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven