Agenda: Festival des Étoiles in Monaco * Voyage dans les collections du musée des Beaux-Arts

do 14 september 2023

Categorieën: ,

Festival des Étoiles in Monaco

Van 29 september t/m 11 november de 3e editie van het gastronomische Festival des Étoiles in Monte-Carlo. Het prinsdom is – naar verhouding – het land met de meeste sterrenchefs en ze gaan tijdens dit festival in hun keukens samenwerken met onderscheiden collega’s uit Frankrijk. Maar ook met Franse chefs die in het (verre) buitenland het gastronomisch erfgoed van hun geboorteland onder de aandacht brengen en daarmee een ster hebben verdiend. Er gaat gegeten worden in Le Louis XV (Hôtel de Paris) en L’Hermitage. Voor een compleet programma-overzicht: www.montecarlosbm.com


De Maagd steeds anders bekeken

In het sympathieke Musée des Beaux-Arts in Nice van 2 december tot 22 oktober een expositie van werk uit de eigen collectie op het thema De Maagd. Je ziet de evolutie van de presentatie van het idee van de Heilige van de 13e t/m de 18e eeuw en hoe daarna het realisme en het decoratieve de overhand kreeg. Schilderijen van onder anderen Marie Bashkirtseff en Gustave Courbet en 20e-eeuwers als Pierre Bonnard en Raoul Duffy. musee-beaux-arts-nice.org

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven