Aardbevingen in Frankrijk?

di 19 september 2023

Categorieën: , ,

Door Pauline Maarschalk

Natuurlijk ben ik erg geschrokken van de dramatische aardbeving in het Marokkaanse Atlas-gebergte. Ook omdat een vriendin er op vakantie was, nu gelukkig weer veilig thuis. Bij ons in Zuid-Frankrijk zijn aardschokken niet ongewoon, maar bijna altijd scoren ze heel laag op die Schaal van Richter, En toch ben ik een beetje bezorgd geraakt. Want die gruwelbeving in Marokko heeft blijkbaar helemaal niemand voorspeld of zien aankomen. Ik wil best geloven dat er geleerden zijn met heel verstand van bewegingen in de aardkorst, maar een gedegen voorspelling zit er kennelijk (nog?) niet in. Ik woon nog niet zo lang in Zuid-Frankrijk en vraag me dezer dagen af hoe groot de kans is dat het bij ons ook een keertje helemaal fout gaat? Ik vond een kaartje (zie hieronder) waarop door experts is ingetekend waar het risico in Frankrijk het grootst is, voor zover ze menen te weten. Echt geruststellend vind ik die grafiek niet. Maar misschien heb je er iets aan als je overweegt zoals ik gedaan heb, in Frankrijk te gaan wonen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven