Agenda: La Grande Braderie de Saint-Tropez * Vogelverschrikkers in Six-Fours-les-Plages * Alphonse Mucha in Aix-en-Provence

do 5 oktober 2023

Categorieën: ,

La Grande Braderie de Saint-Tropez

Van 27 t/m 29 oktober het traditionele sluitstuk van ‘het seizoen’ in Saint-Tropez: La Grande Braderie. Van 9 tot 19 uur. Mode, accessoires, decoratie, wat kunst. Stands in zo ongeveer het hele centrumpje. Meestal een drukte van belang, veel koopjesjagers. Daarna gaat het wereldberoemde dorp als het ware op slot, tot ongeveer pasen.

Voor de lunch:

  • La Bagatelle, 3 rue de l’Église
  • La Ramade, 3 rue du Temple
  • Clandestino, 15 rue de la Citadelle
  • Dior Café, 15 rue François Sibilli
  • Le Ginitier, Quai Jean-Jaurès (vis)

Vogelverschrikkers in Six-Fours-les-Plages

Onder de titel ‘Le Tour du monde des épouvantails’ tot 19 november een expositie van de beroemde Duitse fotograaf Hans Silvester (1938) die overal ter wereld vogelverschrikkers heeft vastgelegd, van de Provence tot Japan en Ethiopië. In de visie van Silvester zijn dat vaak kunstwerken op zich en het langzamerhand verdwijnen ervan beschout als een kleine ramp.

In de tuinen van de Villa Simone in Six-Fours-les-Plages (Var). ville-six-fours.fr


Alphonse Mucha in Aix-en-Provence

Van 17 november tot 24 maart in het museum Hôtel de Caumont een grote tentoonstelling van het werk van de Tsjechische kunstenaar Alphonse Mucha (1860-1939) die geldt als een van de grootste posterartiesten. Hij veroverde met zijn werk heel Parijs en was belangrijk in de Art Nouveau-beweging van zijn tijd. caumont-centredart.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven