Agenda: Festival International de mode et de photographie * Haute Couture en klederdracht in het MuCem * ‘Naples pour passion’ in Aix-en-Provence

wo 11 oktober 2023

Categorieën: ,

Festival International de mode et de photographie

In de magnifieke ambiance van de beroemde Villa Noailles in Hyères (Var) van 12 t/m 15 oktober de finale van het jaarlijkse Festival International de mode, de photographie et d’accessoires. Er zijn exposities en de jury gaat bepalen wie voor een palmares in aanmerking komen. Winnaars op dit festival voor vooral jonge ontwerpers en foto-kunstenaars bleken vaak via Hyères hun ‘doorbraak’ te beleven. villanoailles.com


Haute Couture en klederdracht in het MuCem

Tot 6 november in het MuCem in Marseille onder de titel ‘Costumes populaires et Haute Couture’ een expositie over de invloed van traditionele klederdrachten op het werk van couturiers als onder anderen Chanel, Dior, Lagerfeld en Gaultier.

De tentoonstelling is opgezet aan de hand van de kledingcollectie van het MuCem en van bruilenen van andere Franse en ook buitenlandse musea. www.mucem.org


‘Naples pour passion’ in Aix-en-Provence

Tot 29 oktober in het Musée Granet in Aix-en-Provence onder de titel ’Naples pour passion’ zo’n 40 schilderijen uit de collectie van verzamelaar Guiseppe de Vito (1924-2015) die bijna uitsluitend oog had voor het werk van Napolitaanse schilders uit de 17e eeuw. Je ziet de levendigheid van de stad in die tijd, via iets van naturalisme, classicisme en barok. museegranet-aixenprovence.fr

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven