Nog even een herfstwandeling? Circuit des Lacs!

vr 13 oktober 2023

Door Denise Baudet

Het kan nog net en als het weer zo aangenaam blijft misschien over een paar weken ook nog: een van de mooiste bergwandelingen die je in het nationale park Mercantour kunt maken. In de auto amper anderhalf uur van Nice en juist in deze periode word je overweldigd door de kleurenpracht van de herfst. Het geel van de populieren en esdoorns, die het gehucht Estenc omgeven en in de larixbomen erboven overheerst nog het groen. Tot je de boomgrens overschrijdt.

Tussen de col de Tende in het oosten en de col d’Allos in het westen telt de Mercantour meer dan 100 bergmeren. Waaronder de azuurblauwe lacs des Garrets, de la Petite Cayolle of du Lausson, ongeveer tussen Var, Verdon en Ubaye. Met als hoogtepunt het Lac d’Allons van 65 ha.

Het goed aangegeven circuit biedt niet alleen de beleving van ongenaakbare natuur maar ook de garantie van een panoramisch parcours. Begin vanaf de parking op de col de la Cayotte en het moet te doen zijn het traject in iets van 3 uur af te leggen. De moeilijkheidsgraad is allerminst boven gemiddeld. https://randoxygene.departement06.fr/haut-var/circuit-des-lacs-9050.html

Uit eten

Le Relais de la Cayolle, Route des Grandes Alpes in Estenc.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven