Agenda: Festival des Soupes * Festival Abrivado * Roger Bissière

wo 18 oktober 2023

Categorieën: ,

Pays Vaison-Ventoux: Festival des soupes 

Van 17 oktober t/m 29 november voor de 30e keer het jaarlijkse Festival des Soupes in het Pays Vaison-Ventoux in de Vaucluse. Tijdens de wedstrijdperiode maken de inwoners van 19 dorpen soep, veelal op basis van recepten die door generaties zijn doorgegeven. Soms gaat het in zo’n dorp om wel 200 soepen die door plaatselijke bevolking (en toeristen) aan lange tafels geproefd mogen worden. De winnende soepen gaan door naar de finale op 29 november in Vaison-la-Romaine waar de leden van de Confrérie des Louchiers Voconces (vrij vertaald: het Gilde van de Soeplepelaars) het beslissende oordeel vellen.


10-11 november Festival Abrivado in de Camargue

Het jaarlijkse traditionele volksfeest in Saintes-Maries-de-la-Mer. Verwacht zo’n 200 ruiters met 1.000 paarden. Gratis ontbijt op het strand (8.30 uur), daarna galoppeert de colonne ruiters – met in hun midden stieren – in woeste vaart van het strand dwars door het centrum van het dorp naar de arena. www.saintesmaries.com


Journal en images van Roger Bissière

Tot 14 januari in de Chapelle des Pénitents blancs van het Musée Granet in Aix-en-Provence onder de titel ‘Journal en images 1962-1964’ een expositie van 152 schilderijen over het alledaagse leven om hem heen van de non-figuratieve kunstenaar Roger Bissière (1886-1964). De tentoonstelling is samengesteld uit een aantal kleine schilderen, gedateerd op de dag waarop ze werden gemaakt. In de twee laatste levensjaren van de schilder. De werken zijn opgedragen aan zijn eerder overleden echtgenote, voordien zijn model. museegranet-aixenprovence.fr/accueil

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven