Agenda: Die jaren in Saint-Rémy-de-Provence * Dino’s in Aubagne

do 2 november 2023

Categorieën: ,

‘Les années saint-rémoises’

Tot 23 december onder de titel ‘Les années saint-rémoises’ een retrospectief van het werk van de vermaarde cubist Albert Gleizes (1881-1953) in het Musée Estrine in Saint-Rémy-de-Provence. Ter gelegenheid van de 70e sterfdag van de schilder en graficus die tot de grondleggers van het cubisme wordt gerekend. Hij vestigde zich in 1939 met zijn vrouw, de schilderes en schrijfster Juliette Roche in Saint-Rémy en ze gingen er nooit meer weg. Op de tentoonstelling is behalve werk van Gleizes en Roche ook veel kunst te zien van vrienden en collega’s die ze in hun huis in Saint-Rémy ontvingen. musee-estrine.fr


Dinosaurussen in Aubagne

Op 11 en 12 november een spektakel gewijd aan de dinosaurus die na 65 miljoen jaar weer helemaal terug is, althans in de actualiteit. En twee dagen lang min of meer tot leven gewekt in het Centre des Congrès Agora in Aubagne. Via 30 gerobotiseerde dino’s op ware grootte, animaties met veel bijpassend geluid, simulaties in 8D en je kunt plaatsnemen in dynamische stoelen. Ongetwijfeld een belevenis. dinosaursworld.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven