Boeken: De nieuwe Musso * Dode minnaar in de Provence

do 2 november 2023

Categorieën: , ,

Door Maria Edelman

Ongeluk? Natuurlijk niet!

Guillaume Musso (1974, Antibes) is wat mij betreft de beste Franse thriller-auteur van de laatste jaren. In die opvatting sta ik niet alleen, want hij heeft al zo’n anderhalf miljoen boeken verkocht. En hij is ongewoon productief met elk jaar een nieuwe misdaadroman. Met De schaduw van Parijs, zijn jongste boek, stelt Musso bepaald niet teleur, in tegendeel zelfs. Het lijkt wel of hij de spanningsboog elke keer weer hoger weet te leggen. Het verhaal begint in een ziekenhuis waar de ex-inspecteur Mathias Talliefer na een hartaanval in verzeild is geraakt. Hij wordt er aangesproken door de hospitaal-vrijwilligster Louise Collange wier moeder volgens de politie bij een ongeluk om het leven is gekomen. De dochter gelooft daar niks van en weet Talliefer zo ver te krijgen dat deze op onderzoek uitgaat. Het begin van een super-speurtocht waarbij niets en niemand is wat het lijkt. Laat dat maar aan Musso over. Het onderzoekstraject blijkt veel gevaarlijker dan gedacht en als lezer word je meegesleept in beangstigend en soms ook hartverscheurend verhaal.

De schaduw van Parijs, door Guillaume Musso. Xander Uitgevers. € 22,99.


De minnares van de burgemeester 

Deel zes in de serie prima ‘feel good’-thrillers van ‘Madame le Commissaire’ krijgen Isabelle Bonnet en haar trouwe assistent Apolinaire te horen dat er iemand met een doorgesneden keel is gevonden. Of ze de boel willen onderzoeken. het slachtoffer blijkt de populaire burgemeester van het Provençaalse stadje Fragolin te zijn. Soit? Nou nee, want hij was ook een tijdje de minnaar van Mme. Bonnet. Dan krijgt zo’n onderzoek toch een iets ander karakter. Het wordt een spannend verhaal met een samenhangend plot en een beetje erotiek. En wat me zeker ook erg aanspreekt is de regionale kleur, de Provençaalse sfeer. Blijft ondertussen de vraag wie de auteur van deze succesvolle serie is. Pierre Martin is een pseudoniem, naar gefluisterd wordt van een Duitse meneer of mevrouw.  Naar mijn idee in elk geval iemand met een prettige penvoering en een dosis gevoel voor de Provence.

Madame le Commissaire en de dode minnaar, door Pierre Martin. Uitgeverij Luitingh Sijthoff. € 21,–.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven