Agenda: Yves Zurstrassen in het Musée Picasso

vr 10 november 2023

Categorieën: ,

Tot 7 januari in het Musée Picasso in Antibes een expositie van het werk van de Belgische autodidactische schilder Yves Zurstrassen (1956) onder de titel ‘Jouer la peinture’. De in Luik geboren kunstenaar verdeelt zijn tijd tussen Brussel en de Provence (atelier in de buurt van Apt) en raakte in zijn jeugd geboeid door de Vlaamse primitieven. Later werd hij een bewonderaar van Matisse en opeen ander niveau van Amerikaanse jazz. Hij meent dat jazz voortvloeit uit het lijden van de zwarte bevolking en dat die muziek toch feestelijk is. Hij verwijst dan ook naar Michelangelo, die gezegd zou hebben: ‘je moet lijden, maar dat moet je nooit laten zien.’ Hij vindt het een eer dat veel van zijn niet eerder geëxposeerde abstracte en feestelijke werk uit veelal particuliere collecties nu in nota bene het Picasso-museum tentoongesteld wordt. antibes-juanlespins.com

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven