Feesttip: brunch in Cannes

di 14 november 2023

Door Raoul Duchemin

Het was altijd wat ze hier een institution noemen: de brunch op zondag in het min of meer mytische Carlton-hotel aan de Croisette in Cannes. Het hotel was geruime tijd dicht, want de eigenaren uit Qatar wilden het allemaal moderner en vooral nog luxueuzer hebben. De rigoreuze verbouwing zat al voor de zomer op en is ook de gekoesterde brunch weer terug. In het Rivièra restaurant, een van de drie eetgelegenheden in het pand. In het verleden een keer of twee in het Carlton gebruncht en toen snapte ik wel waarom echt iedereen zo hoog opgaf van die zondagse hapjes op dat adres. Ik sprak er iemand die repte van een hoogmis voor levensgenieters. Dat leek me iets overdreven. Maar ja, een Fransman hè.

Van fruits-de-mer tot baba au rhum

Nog geen vrije zondag gehad waarop ik naar Cannes kon, maar ik heb de kaart bekeken en ik heb aan de hand van eerdere ervaringen wel vertrouwen in chef Laurent Bunel en zeker in chaf pâtissier Jean-François Barberis. Je kunt je brunch overtuigend beginnen met een ruim bemeten bord fruits-de-mer, schaal- en schelpdieren, langoustines, oesters, noem maar op. Selectie naar keuze. Daarna een rondje warme gerechtjes: pasta’s, risotte, olijvenpulp, desgewenst wat, om af te ronden in de omvangrijkse sectie desserts: taarten, le baba au rhum, flensjes, die tarte Tropézienne

Misschien heb ik u lekker enthousiast gemaakt. Moet u – helaas – ook even weten dat zo’n zondagse hapjes-compilatie in die chique ambiance (12.30-15 uur) niet te geef is: € 105 per persoon en voor wat glazen wijn en champagne komt daar nog € 55 bij. Neem gerust uw kinderen mee. Die worden – tot 12 jaar – voor slechts € 55 aangeslagen.

riviererarestaurant@ihg.com

Le Petit Pernod in Marseille

Ik was toevallig even in Marseille en ontdekte dat mijn favoriete brasserie aan de Vieux Port, eerder getroffen door brand, weer volop draait. Stapte er ooit binner omdat ik getroffen werd door de naam van dat eethuis: Le Petit Pernod. Dateert uit 1900 of daaromtrent en ademt – over 3 verdiepingen – de door mij geliefde sfeer van een authentieke en dus een beetje ouderwetse brasserie. Die – zoals het hoort – vanaf 7.30 uur een ontbijt aanbiedt en vanaf 11.30 uur tot middernacht onafgebroken smaakvolle schotels. Ruime keus en je betaalt allerminst de hoofdprijs. Echt een aanrader!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven