Flitsgesprek: Marcel Reimer

wo 10 januari 2024

Categorieën:

In deze rubriek vertellen Nederlanders en Vlamingen over hun keuze voor Zuid-Frankrijk.

Even voorstellen
Marcel Reimer (1962), grafisch ontwerper. Woont met zijn twee border collies Fenne en D in Salernes (Var).

Sinds wanneer in Zuid-Frankrijk?
Oktober 2014.

Ooit spijt gekend?
Nee, geen seconde.

Waarom Zuid-Frankrijk?
Ik had genoeg van die Hollandse moraalridders en Zuid-Frankrijk kende ik redelijk goed van alle vakanties. Ik heb het ook in Duitsland geprobeerd, dat avontuur heeft drie maanden geduurd.

Wat is de grootste charme van Zuid-Frankrijk?
Het klimaat, hoewel dat flink aan het veranderen is. Ook de natuur en het landschap.

Ingeburgerd?
Nee. Volgens mij blijf je als Nederlander voor de Fransen altijd een buitenstaander, ook al spreek je een aardig mondje Frans. Gelukkig zijn er hier volop Nederlanders die – net als ik – het thuisland zijn ontvlucht. Dat schept een band.

Wat is de grootste ergernis?
Fransen en afspraken maken, dat blijft tobben. Net als Françaises in het verkeer.

Contact met andere Nederlanders?
Ja hoor. Ik ben lid van de ANM en DNC, twee verenigingen voor Nederlanders. Ik heb een fotoclubje opgericht en ik heb veel contact met Nederlandse vriendinnen die in de buurt wonen.

Tip voor vakantiegangers?
Er is zoveel te beleven, je moet het niet te ingewikkeld maken. Huur een appartement in het achterland of aan de kust (ik kan Saint-Clair aanraden) en ga van daaruit de omgeving ontdekken. Bezoek in ieder geval de Carrières des Lumières in Les Baux-de-Provence.

Favoriete plek in het binnenland?
Tourtour, le village dans le ciel. Ik heb er een paar jaar gewoond. Middeleeuws centrumpje en een heerlijk plein met leuke restaurantjes. Zeker in de zomer altijd wat te doen en in de winter niet verlaten.

Favoriete stad aan de Côte d’Azur?
Marseille is me erg goed bevallen. Vooral cultureel.

Ooit terug naar Nederland?
Geen haar op mijn hoofd …

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven