Alle boeken over en uit onze regio!

wo 17 januari 2024

Door Maria Edelman

Als boekenrecensent van Kijk, Zuid-Frankrijk! heb ik een eigen hulplijn die Frankrijk Boeken heet. Er verschijnen zoveel Nederlandstalige boeken met een Franse link dat het voor mij in m’n eentje amper bij te houden is. Van detectives tot reis- en routeboeken tot kronieken. Dus ben ik heel blij met die site Frankrijk Boeken.

Het lijkt soms wel of iedereen nu met z’n voorjaars- of zomervakantie bezig is. Dat is natuurlijk niet zo, maar dromen van Frankrijk of je even wentelen in die onnavolgbare Franse sfeer, daar heb je boeken voor, zeker als je Frankrijk in 2024 een keertje overslaat. Om welke reden dan ook. En Frankrijk Boeken heeft iets nieuws waarop ik graag attendeer. Op hun site vind je nu een kaart van Frankrijk met de diverse regio’s. Als je onze regio Provence-Alpes-Côte d’Azur aanklikt op die kaart, krijg je volautomatisch zo ongeveer alle Nederlandstalige boeken (met samenvatting) te zien die met ons deel van Zuid-Frankrijk te maken hebben. Vaak spannende verhalen die zich hier afspelen, maar net zo goed reis- en vakantietips, ontmoetingen met nieuwe Provençaalse buren, noem maar op.

Ik denk: een goudmijn voor wie onze regio (nog) beter wil leren kennen. Of je straks nou voor vakantie komt, of juist niet.

Oordeel zelf! frankrijkboeken.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven