Tip voor nu: de Mimosa-route

ma 22 januari 2024

Door Denise Baudet

Voor zover formidabel toerisme in deze periode van het jaar kan: de Mimosa-route aan de Côte d’Azur, tussen Bormes-les-Mimosas (Var) en Grasse (Alpes-Maritimes)! Een traject van zo’n 130 km dat je ook voert langs Rayol Canadel-sur-Mer, Sainte-Maxime, Saint-Raphaël, Mandelieu-La-Napoule, Tanneron en Pégomas.

Praat je over de unieke beleving van het massaal aanwezige ‘gouden geel’ van de winter aan de Côte. Die kleur, die geur.

Zoals wel vaker (denk aan de Promenade des Anglais in Nice) waren het de Britten die Zuid-Frankrijk aan een speciale attractie hielpen. Mimosa komt uit Australië, de Engelsen die in 19e eeuw aan de Côte overwinterden, leek het een kansrijk idee om die boom te importeren. Ze hadden gelijk, alle – niet alleen klimatologische omstandigheden – bleken ideaal.

In de bossen, op heuvels, langs de weg

En nu vind je (tot ergens in maart, afhankelijk van het weer) mimosa in bossen, op heuvels en zelfs langs de weg. Onder normale omstandigheden waren er altijd mimosa-feesten langs die route en zelfs carnavals, dit jaar bijna nergens.

Maar dat belet niemand om dat traject ‘en voiture’ te verkennen. En vrijwel overal zijn er wandelingen uitgezet, waarbij je door een gids begeleid wordt.

Voor de goede orde: zelf mimosa afknippen en mee naar huis nemen, is verboden.

Tanneron

Feesten aan de kust

Van 14 t/m 18 februari het jaarlijkse, altijd uitbundige Féte du Mimosa in Mandelieu-La-Napoule. Défliés, corsos, muziek, attracties. Het thema van het feest is dit jaar Le Sport en Folie. Voor een programma-overzicht: recreanice.fr/fete-mimosa-mandelieu-napoule.
Op 18 februari het fameuze mimosa-corso in Bormes-Les-Mimosas, met 80.000 bloemen op tien praalwagens. Kijk op bormeslesmimosas.com.

Méér: routedumimosa.com

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven