Flitsgesprek: makelaar en vastgoedtaxateur Rob Brink

wo 21 februari 2024

Categorieën: ,

In deze rubriek vertellen Nederlanders en Vlamingen over hun keus voor Zuid-Frankrijk.

Even voorstellen

Ik ben Rob Brink, 55 jaar, getrouwd met Esther. We hebben 3 puberkinderen, allemaal in hier in Frankrijk geboren. Ik werk sinds 2007 als makelaar en ben later ook begonnen als vastgoedtaxateur en heb momenteel 3 kantoren verspreidt door de Var en aan de Cote d’Azur (New Home).

Sinds wanneer in Zuid-Frankrijk?

Ik ben naar Zuid-Frankrijk gekomen in 2005, inmiddels alweer 18 jaar geleden. Ik woon in Lorgues in de Var.

Ooit spijt gehad?

Nee eigenlijk geen moment spijt gehad al die jaren. Ik geniet enorm van het buitenleven hier en het schitterende stukje van Frankrijk waar we wonen en werken.

Waarom Zuid-Frankrijk?

Na een drukke carrière in Nederland groeide de wens om ergens in een warm klimaat te gaan wonen en ondernemen. Bij toeval werd het Zuid-Frankrijk eigenlijk. We hadden eerst zelfs plannen om nóg zuidelijker te gaan wonen en pionieren, in Zambia of Tanzania maar mijn vrouw vond dat destijds iets te ver van de vrienden en familie.

Wat is de grootste charme van Zuid-Frankrijk?

De combinatie van het lekkere weer, de schitterende authentieke Provençaalse dorpjes, de prachtige stranden aan de Cote d’Azur en de fraaie natuurgebieden in het achterland maakt deze regio echt uniek. Ik heb veel gereisd, maar elke keer als we weer thuis komen wordt dit gevoel bevestigd.

Ingeburgerd?

Deels. Ook al spreek ik inmiddels de taal, je behoudt denk ik altijd altijd je culturele achtergrond en de nuchtere Nederlandse blik op zaken. Onze Franse vrienden vinden zowel mijn vrouw als mij enorm direct in de omgang, maar zijn daar inmiddels ook aan gewend.

Wat is de grootst ergernis?

Met stip op één de enorme bureaucratie die hier bestaat. Met name professioneel gezien kan ik me daar soms enorm over verbazen en aan storen.

Contact met andere Nederlanders?

Zeker, ik vind het leuk om af en toe medelandgenoten te ontmoeten en gewoon in het Nederlands te kunnen ‘ouwehoeren’. Een paar jaar geleden heb ik zelfs een Nederlandse business club opgericht om ook op het zakelijke vlak van elkaar te kunnen leren. Ook ben ik enkele jaren voorzitter geweest van de jongerentak van de Nederlandse Club aan de Cote d’Azur waar we vele activiteiten organiseerden voor families met kinderen die hier woonden. En beroepsmatig kom ik als Nederlandse makelaar ook veel Nederlandse huizenzoekers tegen die we helpen met het vinden van een woning. En vele voormalige klanten die iets gekocht hebben zijn inmiddels goede vrienden vrienden geworden.

Tip voor vakantiegangers?

Als je hier op vakantie gaat, check dan de verschillende socialmediagroepen voor Nederlanders in Zuid-Frankrijk. Altijd een hele leuke en makkelijk manier om erachter te komen wat er op een bepaald moment te doen is ergens, tips om ergens te wandelen of voor een leuk restaurantje. De lokale Nederlandse gemeenschap heeft natuurlijk een schat aan insider-informatie om tips te kunnen geven.

Wat is de favoriete stad aan de Côte d’Azur?

Ik ben dol op Cannes. Een heerlijjke stad waar het heerlijk mensen kijken is, prachtige restaurantjes en strandtentjes.

Ooit terug naar Nederland?

We hebben geen plannen om terug te keren maar ik zeg nooit nooit. Het hangt er denk ik ook vanaf waar onze kinderen terecht gaan komen met studeren en wonen later.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven