Tip voor onderweg: Mirmande in de Drôme

wo 19 juni 2024

Door Patrick de Graaf

Als één van de drie plus beaux villages de France in de Drôme tussen Valence en Montélimar, vlak langs de Autoroute du Soleil, doet Mirmande (ca. 600 inwoners) zijn naam eer aan. Die komt van ‘Mirus’ en ‘Madara’, wat ‘bewonderenswaardig’ en ‘dominant’ betekent. ‘Village perché’ op een heuvel, middeleeuwse huizen, veel bloemen en planten, geen verkeer in het centrumpje. Doorkijkjes met een schitterend uitzicht over de omgeving, in de stadsmuur van destijds zijn huizen gebouwd. Het dorp is min of meer gered door de kubistische kunstschilder en schrijver André Lhote die er in 1924 kwam wonen. De vervallen huisjes werden toen verkocht tegen de prijs van het aantal dakpannen (1 dakpan = 1 franc). Door die prijsstelling kwamen er veel kunstenaars naar Mirmande.

Markt: zaterdagochtend.

Uit eten

  • La Capitelle, Rue du Boulanger.
  • Restaurant-café Patine, Grand Rue Cour de l’ancien Hôtel de Ville.
  • Margot, le village

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven