Ideetje? Vintage toeren door de Provence

wo 26 juni 2024

Categorieën: , ,

Veel mensen associëren de legendarische Citroën 2CV (Lelijke Eend) met het ultieme Zuid-Frankrijk-gevoel. Aangewakkerd door een stil verlangen naar hoe het was. La Deuche (1948-1990) kom je op de Zuid-Franse wegen nog veelvuldig tegen en er bestaat ook een behoorlijke vraag naar. Ondanks prijzen van rond de € 10.000 en hoger … Maar ze zijn ook te huur, vooral in de Vaucluse, voor wie de attractie van een dagje (of een halve) vintage toeren door de Provence en langs de wijngaarden niet kan weerstaan. En waarom zou je ook?

Verhuurders bieden tal van opties. Je krijgt bijvoorbeeld een picknickmaand mee en een roadbook, je kunt desgewenst een gids meekrijgen die je van alles over de omgeving en bezienswaardigheden vertelt. Of krijgt een uitgestippelde route langs wijndomeinen en het adres van een restaurant waar al voor je gereserveerd is.  En wees gerust, voordat je vertrekt krijg je eerst instructie van hoe die 2CV werkt. Met die rare versnellingspook.

Wie zin heeft in een heel speciale onderbreking van de vakantie, dit zijn enkele adressen waar je zo’n paraplu op wielen kunt huren:

Provence 2CV Location – 2cv-provence-location.fr

Deuche for ever – location-deuche-forever.com

Yes Provence – yesprovence.com – heeft niet alleen 2CV’s in de collectie

Gemotoriseerde Kliko …

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven