Corona: hoe verder? Toespraak president Macron om 20 uur

ma 16 maart 2020

Het aantal besmettingsgevallen in heel Frankrijk bedraagt nu 5.437. In het afgelopen etmaal geen nieuwe sterfgevallen. Cijfers per departement nog niet beschikbaar.
President Macron houdt om 20.00 uur opnieuw een tv-toespraak. Mogelijk nieuwe maatregelen en/of annulering van de 2e ronde van de gemeenteraadsverkiezingen.
Er is een nieuwe lijst van winkels/bedrijven die open mogen blijven. Behalve supermarkten, kruideniers, tabacs, bakkerijen, viswinkels en slagerijen nu onder meer ook garages, computer- en telefoonwinkels, verkopers van bouwmaterialen, verhuurders van landsbouwwerktuigen.
Centres commerciales: alleen de supermarkten en de winkels voor eerste levensbehoeften.
Er bestaat veel onduidelijkheid. Pizzeria’s zijn dicht, maar mogen wel pizza’s ‘à emporter’ leveren. De cafés zijn dicht, de tabacs niet. Wat zijn de regels voor bar-tabacs? En de ‘caves’ waar je als particulier wijn kunt kopen?
Ondertussen neemt het hamsteren (‘stocker’) een grote vlucht. Bij veel supermarchés vooral aan de Côte d’ Azur staan de mensen buiten in de rij achter lege karretjes, in afwachting tot ze naar binnen mogen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven