Coronavirus: update

di 17 maart 2020

Er zijn nu 6.664 mensen besmet in Frankrijk. Geen nieuwe sterfgevallen (148), 12 patiënten zijn genezen.
Vanmorgen was het uitzonderlijk druk op de stations. Menigeen wilde voor midi de (grote) steden verlaten. Was door de regering afgeraden. Want zo’n uittocht maakt de kans op besmettingen ‘en campagne’ groter.
Ook drukte op de markten in de Provence.
Het treinverkeer zal gehalveerd worden.
La Poste blijft functioneren.
Er wordt zéér serieus werk gemaakt van de controle van mensen op straat of op de weg. Hier vind je het document dat je bij je moet hebben: klik hier.
Bevoorrading van Corsica per schip: alleen nog vanuit de haven van Toulon (Var).
Tweede ronde raadsverkiezingen uitgesteld tot juni. Burgemeesters die in de eerste ronde gekozen zijn worden deze week achter gesloten deuren geïnstalleerd.
Voor de allereerste keer bedevaartsoord Lourdes dicht.
Ongeregeldheden in de gevangenis van Grasse (Alpes-Martimes): gedetineerden mogen tot 31 maart geen bezoek meer ontvangen.
Vanuit Marseille laat professor Didier Raoult van het Institut hospitalo-universitaire (IHU) Méditerranée infection weten dat hij bemoedigende resultaten boekt met het bestaande geneesmiddel Plaquenil dat bij malaria wordt gebruikt en niet duur is. Hij behandelde een vrijwillige testgroep van 24 corona-patiënten met het middel, en 24 anderen niet. Van de eerste groep was 75% binnen 6 dagen genezen, van de 2e groep niemand.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven