Tour de France zonder publiek?

do 26 maart 2020

Ex-zwemkampioene Roxanne Maracieunu (44), thans ‘la ministere des Sports’, stelt voor de Tour de France 2020 (27 juni-19 juli) zonder publiek te verrijden. Ze wijst erop dat de ASO (Amaury Sport Organisation) die de Tour runt, voor zijn inkomsten niet afhankelijk is van kaartverkoop. De koers wordt (voornamelijk) gefinancierd door de verkoop van tv-rechten. Dus – vindt de minister – zou de Tour dit jaar alleen via de tv gevolgd moeten kunnen worden. Ze verwacht dat de liefhebbers er genoegen mee nemen.
Maar sympathie voor het idee, dan toch niet in Nice. Daar gaat de Ronde van start en blijft daarna nog een dag of twee in de buurt. De gemeente heeft de ASO al € 3,55 miljoen betaald om als startplaats te mogen fungeren. Daar staat (of stond) naar verwachting een bedrag van € 40 miljoen aan inkomsten tegenover. Drie dagen koers, 8 dagen de deelnemende ploegen over de vloer, pers en vele duizenden toeschouwers uit tal van landen. Er worden (werden) minstens 17.000 mensen verwacht. Handel voor hotels, restaurants en winkels, dat zou die € 40 miljoen opleveren, waarvan € 10 miljoen voor de gemeente. Er zijn al 13.500 hotelkamers in Nice en omgeving voor de Tour-dagen geboekt.
De Niçoise burgemeester Estrosi heeft nog niet gereageerd op de suggestie van de minister.

4 gedachten over “Tour de France zonder publiek?”

  1. Robert van Elven

    Ik weet wel zeker dat Estrosi hier iets van gaat zeggen. Die wil zijn investering terug. En niet alleen hij. Alle gemeentes die betaald hebben voor een Départ of een Arrivée zullen gaan steigeren. De ASO casht gewoon d.m.v de tv rechten en de bijdragen van de belastingbetaler. Doet haar afkorting wel eer aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven