Picasso en Matisse in Twente

di 14 april 2020

Voorlopig even niet naar het Matisse Museum in Nice of het Picasso Museum in Antibes in de Alpes-Maritimes. Maar dankzij Rijksmuseum Twenthe kun je nu toch naar meesterwerken van de aan Zuid-Frankrijk verknochte Pablo Picasso (1881-1973) en Henri Matisse (1869-1954) kijken en ze zelfs vergelijken. Het museum heeft zijn expositie ‘Beauty is a line’ op internet gezet. Thema van de tentoonstelling: hoe je met alleen lijnen een portret kunt neerzetten. De hoofdrolspelers zijn Picasso en Matisse wier werk tijdens de virtuele rondleiding (met foto’s, tekst en filmpjes) ook naast elkaar wordt gezet. De schildertechnische verschillen onloochenbaar. Kijk zelf maar: klik hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven