Castaner: “11 mei is geen zekerheid”

di 14 april 2020

Meteen verwarring na de tv-toespraak van president Macron. Hij had toch gezegd dat de ‘confinement’ (lockdown) tot 11 mei zou duren? Daarna weer iets van een openbaar leven, de scholen weer voorzichtig open, en zo?
“Ja…”, bevestigde Christophe Castaner, minister van Binnenlandse Zaken op de radiozender France Inter. Om eraan toe te voegen: “Le 11 mai n’est pas une certitude, mais un objectif”. Dus geen zekerheid, maar een doelstelling. Volgens de minister hangt nog veel af van de ontwikkeling van de viruscijfers en vooral van de mate waarin de gedragsregels worden nageleefd.
Hoe dan ook, het kan voorlopig geen kwaad je huis van wat routebordjes te voorzien, (met dank aan Le Var Matin) zodat je elkaar niet al teveel in de weg loopt en je ook zonder je stappenteller weet hoeveel beweging je gehad hebt. Daar zit vast wel een extra rondje aan vast.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven