Echt de goede kant op

zo 24 mei 2020

Categorieën:

Zondag 24 mei
Voorzichtig afwachten blijft geboden, de cijfers van maandag/dinsdag zullen veel duidelijk maken. Dan zijn de gegevens over het lange weekeinde van Hemelvaartsdag in de statistieken verwerkt. Maar in het afgelopen etmaal was er onmiskenbaar van een verbeterde situatie sprake. Er overleden 43 corona-slachtoffers, een dag eerder nog 74. Allen in een ziekenhuis, in de EHPAD’s (bejaarden- en verpleegcentra) geen nieuwe dode te betreuren. Er werden 250 nieuwe besmettingsgevallen ontdekt, een dag voordien nog 403. Verder daalde het aantal opgenomen patiënten met 205 tot 17.122 en moesten er 1.628 (-36) zieken beademend worden. Sinds 1 maart zijn nu 64.538 (+340) personen genezen verklaard weer huis.

Ook relatief goed nieuws uit de regio Le Sud/PACA. Er overleden in de afgelopen 24 uur 2 mensen (1 in het departement Bouches-du-Rhône, 1 in Le Var), maar een dag eerder ging het nog om 6 dodelijke slachtoffers. Voorts werden er 36 nieuwe besmettingsgevallen vastgesteld, een etmaal voordien 80. Er liggen nog steeds 1.071 (stabiel) patiënten in het ziekenhuis, van wie er nu 99(-2) ernstig aan toe zijn. Ook gunstig: er konden weer 9 mensen naar huis. In totaal zijn in de regio in de hospitalen nu 876 corona-slechtoffers aan het virus bezweken, terwijl 4.712 personen genezen zijn verklaard.

Alpes-de-Haute-Provence: 17 ziekenhuis, 1 beademing, 11 doden, 115 genezen.
Hautes-Alpes: 27 ziekenhuis, 2 beademing, 17 doden, 108 genezen.
Alpes-Maritimes: 134 ziekenhuis, 11 beademing, 174 doden, 616 genezen.
Bouches-du-Rhône: 648 ziekenhuis, 74 beademing, 513 doden, 2.819 genezen.
Le Var: 161 ziekenhuis, 11 beademing, 126 doden, 830 genezen.
Vaucluse: 30 ziekenhuis, 0 beademing, 35 doden, 224 genezen.

La Drôme: 56 ziekenhuis, 4 beademing, 128 doden, 468 genezen.
Corsica: 347 ziekenhuis, 4 beademing, 72 doden, 218 genezen.
Monaco: 98 ziekenhuis, 1 beademing, 4 doden, 90 genezen.

Volgens een onderzoek van het medische orgaan The Lancet zou 26% van de Fransen zich niet laten inenten als er een corona-vaccin beschikbaar komt.

Olivier Véran, minister van gezondheidszaken, wil dat de medici terughoudender zijn met het voorschrijven van (het omstreden middel) hydroxychloroquine.

Er zijn in Frankrijk 46 ‘clusters’ van besmettingsgevallen vastgesteld. Alle zieken zouden voor de déconfinement besmet geraakt zijn.

L’école vétérinaire in Maisons-Alfort (Val-de-Marne) boekt goede resultaten met Mechelse herders die met hun neus corona kunnen vaststellen.

Het plage publique l’Escalet in Ramatuelle (Le Var) is kort na de heropening weer gesloten. De bezoekers hielden zich niet aan de sanitaire regels.

Volgens onderzoeksbureau Ifop is de populariteit van president Macron gedaald, die van premier Philippe gestegen. Van de ondervraagden heeft 39% vertrouwen in het staatshoofd, 46% in de minister-president.

De ook in deze tijd weer heel veel gelezen dystopische roman Brave New World (Le meilleur des mondes) is in 1931 in 4 zomermaanden door Aldous Huxley in Sanary-sur-Mer (Le Var) geschreven. De auteur woonde daar van 1930 tot 1937.

1 gedachte over “Echt de goede kant op”

  1. Als ik alle grafieken bekijk , per regio en per departement , ziet ‘t er nu redelijk goed uit. Maar , wacht op de grafieken van 26 mei . Dat zal toch schrikken worden. Helaas. Maar de algehele conclusie is dat in ‘t totaal alles iets beter wordt .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven