Corona: weekrapport in cijfers

wo 19 augustus 2020

Categorieën:

Woensdag 19 augustus
Het aantal nieuwe besmettingsgevallen steeg de afgelopen week alarmerend. Met 17.095 tot in totaal 221.267 sinds de uitbraak van het virus. Er waren ook 91 doden te betreuren waardoor het aantal corona-slachtoffers opliep tot 30.435. De regering heeft dan ook de maatregelen verscherpt, zie verder. Aan de andere kant ook positief nieuws: er liggen nu 188 patiënten minder de in ziekenhuizen, in totaal 4.783. Van hen worden er 357 (-10) beademend. Verder zijn nu 84.297 (+1.071) mensen genezen verklaard.

In de regio Le Sud/PACA ongeveer hetzelfde beeld. Het aantal nieuwe besmettingsgevallen bedroeg 1.137 zodat nu 22.591 personen met het virus in aanraking zijn gekomen. Het aantal sterfgevallen steeg met 4 (3 in het departement Bouches-du-Rhône, 1 in de Vaucluse) tot 974. Er verblijven 344 (-58) personen in het ziekenhuis onder wie 16 (+1) er zorgwekkend aan toe zijn. Maar 5.872 (+51) besmet geraakten zijn genezen verklaard en weer thuis.

Alpes-de-Haute-Provence: 4 ziekenhuis, 0 beademing, 13 doden, 133 genezen.
Hautes-Alpes: 5 ziekenhuis, 1 beademing, 18 doden, 135 genezen.
Alpes-Maritimes: 68 ziekenhuis, 1 beademing, 190 doden, 818 genezen.
Bouches-du-Rhône: 204 ziekenhuis, 10 beademing, 573 beademing, 3.629 genezen.
Le Var: 56 ziekenhuis, 1 beademing, 141 doden, 1.022 genezen.
Vaucluse: 7 ziekenhuis, 3 beademing, 39 doden, 269 genezen.

La Drôme: 6 ziekenhuis, 2 beademing, 129 doden, 540 genezen.
Corsica: 4 ziekenhuis, 0 beademing, 59 doden, 256 genezen.
Monaco: 3 ziekenhuis, 0 beademing, 4 doden, 114 genezen.

De regering stelt hoogstwaarschijnlijk het mondkapje (‘masque’) op de werkvloer verplicht. In fabrieken, op kantoren. Eén uitzondering: als je op kantoor een eigen kamer hebt, hoef je daar geen mondkapje op, tenzij je bezoek krijgt. In het openbaar vervoer en in de winkels was zo’n ‘masque’ al verplicht.

In verband met het sterk gestegen aantal nieuwe besmettingsgevallen is in steeds meer gemeenten het mondkapje ook op straat verplicht. Maar in de meeste gevallen dan alleen in de druk bezochte delen van de steden en dorpen. In de regio Le Sud/PACA heeft de prefectuur nu 57 gemeenten toestemming verleend het kapje op straat te verplichten.

Bij 4 spelers van voetbalclub Olympique Marseille is het virus vastgesteld. De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen tegen Saint-Étienne is uitgesteld.

In Nice zijn op 1 avond 620 bekeuringen uitgedeeld wegens het niet dragen van een ‘masque’. Er zijn 5 bars gesloten waar men zich niet aan de regels (onder meer 1 meter distanciation sociale) hield.

Vanuit Genua (Italië) kunnen weer cruises over de Middellandse Zee gemaakt worden. Met inachtneming van alle voorzorgsmaatregelen.

8 gedachten over “Corona: weekrapport in cijfers”

  1. Goede middag René, wij zijn momenteel in de Hérault vlakbij Béziers. heeft deze streek ook zo’n overzicht? Hartelijke groet en bedankt voor al je werk.

  2. Heel erg bedankt voor deze informatieve updates! Ze hebben ins echt de zomer door geholpen en wijs gemaakt in het woud van alle statistieken en Franse nieuwsberichten. Dankzij deze wekelijkse update hebben wij toch nog kunnen genieten van een beetje vakantiegevoel. Merci beaucoup!!!

  3. Heel erg bedankt voor de wekelijkse updates! Deze informatieve samenvatting hielp ons door het woud van alle statistieken en Franstalige nieuwsberichten. Hierdoor hebben we toch nog echt kunnen genieten op vakantie. Merci beaucoup!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven