Corona: nieuw ‘record’

zo 13 september 2020

Categorieën:

Voor het eerst sinds de uitbraak van het virus zijn in één etmaal meer dan 10.000 mensen positief getest. Om precies te zijn 10.561. In de voorbije 24 uur liep het sterftecijfer met 17 op tot 30.910. In de afgelopen week 2.432 nieuwe ziekenhuisopnames, 417 (+18) aan de beademing. Ook het aantal ‘clusters’ baart zorgen: nu 772 waarvan 100 (+86) in EHPAD’s (bejaarden- en zorginstellingen). Er zijn nu 10 miljoen tests uitgevoerd, het percentage ‘positief’ bedraagt 5,4% (stabiel). De prefecten van ‘rode’ departementen kunnen morgen nieuwe maatregelen afkondigen. De autoriteiten zijn met name bezorgd over de situatie in de regio Le Sud/PACA.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven