Michelin: 3e ster voor Alexandre Mazzia in Marseille

ma 18 januari 2021

Categorieën: ,

Door Raoul Duchemin

Tot verbazing van menigeen publiceert de Guide Michelin, het befaamde ‘Rode Boekje’ (restaurantgids sinds 1900) ondanks corona en derhalve gesloten restaurants zijn gids voor 2021. Lijkt me een gewaagde onderneming. Hoe kun je iets van 650 resto’s beoordelen die al 6 maanden of zo op slot zitten? Een aantal andere gidsen als de Gault-Millau en de Britse ‘50 Best’ slaan een jaartje over.
Dit in aanmerking genomen vind ik het toch goed nieuws dat Alexandre Mazzia (45) als enige in heel Frankrijk een nieuwe 3e ster toegekend heeft gekregen. Even terzijde: geen enkele 3e ster is in beslag genomen.
Mazzia, die tot z’n 14e in Congo woonde, runt al geruime tijd in Marseille (9 Rue François-Rocca, www.alexandremazzia.com) zijn uitstekende restaurant ‘AM par Alexandre Mazzia’. Eerst ontdekt door echte gastronomen die graag verrast worden, vorig jaar 2 sterren. Behalve chef tevens ondernemer, hij tekent ook voor de schotels van ‘Pointe Noire’ in Aix-en-Provence (37 Place des Tanneurs).
In mijn omgeving in het zuid-oosten heeft een aantal restaurants een ster veroverd, andere zijn die kwijt. Winnaars: Antonio Salvatore in Monaco, Les Astateurs in Nice, Colette (Hôtel Sèze) in Saint-Tropez, Louroc (Hôtel Eden) in Antibes, L’Or Bleue in Théoule-sur-Mer, Mickaël Féval in Aix-en-Provence, Le Verbois in Saint-Maximin, Le Mère Germaine in Châteauneuf-du-Pape en Le Bistronomique in Manosque.
Waar ik me in elk geval in kan vinden is dat Michelin Vanessa Mussé van het bij mij min of meer favoriete restaurant Pure & V in Nice (Rue Bottero) heeft uitgeroepen tot sommelier van het jaar.
Dezer dagen méér over de bevindingen in de Michelingids 2021. Vanaf donderdag in de winkel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven