Alert-info: verplichte PCR-test Frankrijk-reizigers

vr 22 januari 2021

Categorieën:

Vrijdag 22 januari
Frankrijk verscherpt de anti-coronamaatrelen. Vanaf a.s. zondag om middernacht mag je het land alleen nog in als je een negatieve corona-test kunt laten zien die niet ouder is dan 72 uur. Een ‘sneltest’ telt niet, het moet om een serieuze PCR-test gaan. Dit geldt dus ook voor reizigers uit EU-landen! Er is een uitzondering voor ‘grenswerkers’ en truckers. Tot nu toe was zo’n test alleen verplicht voor reizigers uit niet-EU-landen. Zij moeten bovendien 7 dagen in quarantaine.
In het afgelopen etmaal kwamen er in Frankrijk 22.848 nieuwe besmettingsgevallen en 358 corona-doden bij. Het besmettingspercentage (positief getesten) is opgelopen naar 6,9%.

UPDATE:
Bij de eerste berichtgeving gisteravond (minister Véran, Gezondheid, op tv) was uitdrukkelijk sprake van een testplicht voor iedereen die het land wil binnenkomen. Inmiddels is duidelijk gemaakt dat hij het anders bedoelde: automobilisten en treinreizigers zijn (nog?) van de regel uitgezonderd.
Het Elysée heeft in een update gemeld dat het ondoenlijk is om alle auto- en treinverkeer te contoleren: “Les contrôles dans les gares et sur les routes sont jugés infaisables par les autorités.”
Maar! Als je met de ferry (en je auto) of met de Eurostar via de Kanaaltunnel het land in wil, moet je weer wel zo’n test kunnen tonen.

11 gedachten over “Alert-info: verplichte PCR-test Frankrijk-reizigers”

   1. Mr. Joanne G. Koenderink

    Hierboven staat toch duidelijk dat dit niet geldt voor automobilisten ( omdat controle niet goed mogelijk).

  1. Lees de update onderaan het bericht. De overheid was niet erg duidelijk, maar heeft later meer uitleg gegeven. Het geldt dus voor vlieg- en bootverkeer. Wat betekent dat als je met je auto per ferry komt, je weer wel zo’n test moet hebben.

 1. Goh, wij zitten in frankrijk corona uit zeg maar
  Huis gekocht en hollands huis verkocht
  In augutus verhuisd zo ver zo goed
  Voor de afwikkeling in nederland en op advies van accountant adres in holland ( zwager vond het goed dus)
  Ondertussen wacht ik op de prik maar ik mag ook niet meer reizen
  Ik zit tussen het welbekende schip en de wal
  Kan ik zometeen ergens anders een prik krijgen ipv moeilijk op en neer reizen?
  Ik hoor nergens meer thuis!

  1. Waarom zou jij niet mogen reizen? Iedereen mag reizen. En zolang je bent ingeschreven in Nederland, moet je je daar natuurlijk laten vaccineren.

 2. Waarom zou jij niet mogen reizen? Iedereen mag reizen. En zolang je bent ingeschreven in Nederland, moet je je daar natuurlijk laten vaccineren.

 3. las vanmorgen toch dit in Francetvinfo…..doorgaans een zeer betrouwbare bron van info…..
  Covid-19 : les tests PCR imposés avant d’entrer en France ne concernent ni les automobilistes ni les voyageurs qui prennent le train…. :

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven