Ontdekt: educatief wijnamusement!

ma 25 januari 2021

Door Margôt van Slooten-Preng

Ik zie mijzelf het liefst over wijn lezen in Zuid-Frankrijk. In de schaduw van een oude plataan van een fijne gîte in de Luberon, omringd door het gezang van heel mannenkoor cigales. Een glas Provençaalse rosé erbij, uit de koeler van klei. Of op een kiezelig strandje in een van de calanques van de archipel du Frioul. Tussen drijfhoutjes en gedroogd zeegras, met rimpelige vingers van het snorkelen wanneer ik de bladzijden omsla. Zilte golven klotsen tegen de tussen twee rotsen ingeklemde fles witte Cassis.
Een-boek-in-Frankrijk lijkt verder weg dan ooit, dus is gewoon thuis lezen bij de houtkachel mijn lot. Met een krachtige en hart en ziel verwarmende fles rode Côtes du Rhône.

On demand te bekijken
Voor het kijken naar televisie of lange films heb ik totaal geen geduld. Bovendien is er hoegenaamd geen aanbod aan goede programma’s, laat staan mooie series over wijn. Bij kookprogramma’s schuift er zo nu en dan eens een wijntip voorbij, maar dat is het dan. Ik leer er niets van, dus lezen is beter.
Toch kwam er iets moois op mijn wijnpad dat voorziet in een behoefte. Geen boek, maar beelden. Ik heb het educatief wijnamusement ontdekt, een videokanaal dat alleen over wijn gaat: winemasters.tv . Dat is een waanzinnig mooie serie wijndocumentaires, gemaakt door een Nederlander, filmproducent Klaas de Jong. Via zijn videokanaal of een andere videodistributeur kun je de opnames ‘on demand’ bekijken. Kijk mee en oordeel zelf: www.winemasters.tv

Margôt van Slooten-Preng is vinoloog, met een passie voor de Provence. Je kunt haar volgen op haar blog ‘Tussen Noordzee en Méditerranée’ https://margotvanslooten.com
Op Kijk, Zuid-Frankrijk! vertelt ze over wijn en over haar belevenissen.

1 gedachte over “Ontdekt: educatief wijnamusement!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven