Vraag en antwoord: kopen met de meubels erbij?

ma 21 maart 2022

Door Sietze Jan Dijkstra –

Een lezer die anoniem wil blijven overkwam het volgende: huis gekocht, inclusief  (een deel van) de meubels. De overdracht bij volmacht getekend, een week later arriveerde hij bij zijn nieuwe huis, er stonden bijna geen meubels meer. Wat te doen? De Frankrijk Advocaat geeft antwoord.

Als je een koopovereenkomst tekent waarbij ook roerende zaken worden overgenomen, zullen die roerende zaken stuk voor stuk opgesomd moeten worden en geprijsd.

Voorts is het dan van belang om voorafgaand aan de ondertekening bij de notaris nog even door het huis te lopen om te bezien dat alles netjes is achtergelaten én de meubels die gekocht zijn er ook nog staan. Mocht de bezichtiging niet hebben plaatsgevonden, omdat de ondertekening bij volmacht en dus op afstand heeft plaatsgevonden, dan kan het lastig zijn om te bewijzen dat jij niet zelf de meubels hebt weggehaald en dat je dus niet geleverd hebt gekregen wat was afgesproken.

Eerst maar beginnen met het aanschrijven van de verkoper met de vraag waar alle spullen zijn gebleven. Als de verkoper niet reageert of reageert in de zin dat hij niet weet waar je het over hebt, dan weet je dat het daarna lastig zal worden.

De Frankrijk advocaat
Sietze Jan Dijkstra – advocaat en notarieel jurist
Zuid Hollandlaan 7, 2596 AL Den Haag
+31 (0)70 240 08 75
frankrijkadvocaat.nl

1 gedachte over “Vraag en antwoord: kopen met de meubels erbij?”

  1. Herinnert mij aan die Prefect van Lozère Françoise Debaisieux, die meubilair uit de prefectuur mee naar huis nam. Ze dacht dat ze er vrij over kon beschikken net zoals de verkoper van dit huis of zijn familie.
    Toen wij ons huis betrokken bleek de BBQ verdwenen, dus het is niet ongebruikelijk in Frankrijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven