Recept van de week: Tarte au reblochon

vr 16 september 2022

Door Raoul Duchemin

In het circuit van receptenschrijvers komt men elkaar – gelukkig – weleens tegen. Zo kreeg ik deze kaastaart aangereikt door Denise Wooldrik en ik was bij voorbaat geïnteresseerd. Ik ben een fan van Franse kazen en ik heb elders weleens opgeschreven dat de reblochon naar mijn mening – in elk geval internationaal gezien – ondergewaardeerd wordt. Ik heb eigenlijk altijd wel een mootje reblochon in huis. Dus toen ik deze tip kreeg, meteen aan de slag. Aarzel vooral niet, deze kaastaart is echt heel lekker. .

Ingrediënten:

  • 1 grote ui
  • 200 gram spekjes (of hamblokjes)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rol ‘pâte feuilletée’ (bladerdeeg)
  • 400 gram reblochon-kaas
  • 4 eieren
  • 40 gram crème fraîche
  • peper uit de molen
  • olijfolie

Bereiding:

Pel en snipper de ui en bak ’m glazig in een scheutje olijfolie. Doe de spekjes of hamblokjes erbij, knijp de gepelde knoflookteen er overheen, even goed door bakken en van het vuur halen.

Bekleed een vuurvaste schaal met pâte feuilletée (papier eronder laten en de randen afknippen). Verdeel het ui/spekjes- (of ham) mengsel gelijkmatig over de bodem. Snij de reblochon in blokjes en verdeel die over het mengsel. Klop de eieren met een vork los, samen met de crème fraîche en flink wat versgemalen peper. Laat in een op 180 graden voorverwarmde oven in 25-30 minuten gaar worden. Warm serveren. Lekker met frisse groene sla.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven