Onze favorieten in het achterland (1)

di 3 januari 2023

Door Renée Vonk-Hagtingius, Maria Edelman

Nieuwsjaarsborrel voor de medewerkers van Kijk, Zuid-Frankrijk! Bonne année, bonne santé, bien arrosé, je kent dat wel … Ik vroeg zo links en rechts wat nou eigenlijk hun favoriete dorp in het achterland is. Heel verschillende voorkeuren en ik besloot er een serietje van te maken. Deze keer de must see volgens boekenrecensent Maria Edelman: Moustiers-Sainte-Marie in de Alpes-de-Haute-Provence.

Het dorpje ligt vastgeplakt tegen de voet van hoge kliffen aan de westelijke ingang van de Gorges du Verdon en is al eeuwenlang beroemd om zijn faïence-aardewerk. Het dorp ontstond rondom een klooster dat in 434 werd gebouwd door monniken van het Île Saint-Honorat, voor de kust bij Cannes. Het is een van de mooiste dorpjes van de Alpes-de-Haute-Provence, met een klaterende waterval en een enorme goudkleurige ster boven het kerkje uit de 12e eeuw, hangend aan een 227 meter lange ketting die tussen de rotsen is gespannen.

Voor een superlunch ga je naar La Bastide de Moustiers, een van de vele sterrenrestaurant van Alain Ducasse, Chemin de Quinson. Maar zelf tafel ik liever bij La Treille Muscate, op de Place de l’Église. Simpeler, én voordeliger. Ook oké: La Ferme St. Cecille, Route des Gorges du Verdon.

1 gedachte over “Onze favorieten in het achterland (1)”

  1. Hallo Renée, wij zijn daar al twee keer geweest en worden nog steeds verrast. We zien steeds dingen die we niet eerder hebben gezien. Of wel ?! maar nu weer dan van een andere invalshoek .
    Wij genieten van de streek ALPES – DE -HAUT- PROVENCE .
    Hartelijke groet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven