Peugeot verslaat Renault

ma 23 augustus 2010

Categorieën:


In het kader van de onvermijdelijke bezuinigingen heeft het Franse ministerie van Defensie 70 sjieke dienst-Renaults van het type Vel Satis van de hand gedaan. Ze zijn vervangen door veel goedkopere Peugeots 407. De bedoeling van premier Fillion is dat andere ministeries dit voorbeeld volgen.
Toch vreemd dat niet opnieuw voor Renault gekozen is. Dat merk levert ook behoorlijk ruime middenklassers en de Franse staat is nog steeds (minderheids-)aandeelhouder. Tot 1996 was Renault voor meer dan 50 procent in handen van de Franse staat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven