Uitverkoop overheidspanden

zo 3 oktober 2010

De Franse staat doet 122 rijksgebouwen en -terreinen in de regio PACA in de uitverkoop. Het gaat om 36 clusters in de Alpes-Maritimes, 24 in de Var, 23 in de Bouches-du-Rhône, 22 in de Alpes-de-Haute-Provence , 12 in de Vaucluse en 5in de Hautes-Alpes. En er zitten beslist juweeltjes bij: 1400 m2 prestigieuze kantoorruimte in de Rue Ackermann in Nice, een ruim pand met riante parkeergelegenheid aan de Boulevard Desaix in Toulon. Maar de toppers zijn een cluster van zo’n 60.000 m2 -met zeezicht- van het Ministerie van Defensie in Le Pradet, en het laboratorium van Le Brusc (foto), eveneens met uitzicht op zee.
Het rijk verkoopt zijn bezittingen om efficiënter te kunnen werken en om te bezuinigen. Veel overheidsdiensten liggen verspreid over (te) veel kleine panden en locaties. Er hoeft niet per se flink aan de transacties verdiend te worden, meldt de Franse versie van de Rijksvoorlichtingsdienst, en daarom zijn de bezittingen iets onder de marktwaarde in de verkoop gedaan: circa 26 miljoen euro voor de hele handel.
Mocht u geïnteresseerd zijn in een leuke deal, dan is er wellicht nog één probleempje: alle gebouwen zijn bedrijfspanden. En het is nog maar de vraag of u er een woonbestemming aan mag geven. Pas als die gemeentelijke vergunning is verstrekt mag er ook daadwerkelijk gewoond worden.

1 gedachte over “Uitverkoop overheidspanden”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven