Per trein naar Moskou, maar niet terug per vliegtuig: Air France staakt

Leuk verzoekje vanmorgen: of ik mee wil met de nieuwe, ‘post-Sovjet-‘ Oriënt-express van Nice naar Moskou. Tja. Dat lijkt me een fantastisch avontuur, maar drie dagen en twee nachten in een trein die niet harder gaat dan 100 km/uur? Vliegen van Nice naar de Russische hoofdstad duurt nog geen drie uur. Maar ’t is wel verleidelijk natuurlijk. De nieuwe Oriënt (€ 1.200 voor een enkele reis in de luxe klasse) tuft via Genua, Milaan, Wenen, Breslau, Warschau en Minsk naar Moskou. Slaapcomfort en goed eten & drinken onderweg zijn gegarandeerd, zegt de ijverige PR-meneer van de SNCF, de Franse vertegenwoordiger van de Russische uitbater RDZ.
Voor zover ik een romantica ben, spreekt het idee me zeer aan. Via een ‘terug in de tijd’-rit van de Place Massena naar de Place Rouge, dat heeft wel wat. Maar je moet ook weer naar huis. En graag per vliegtuig terug: ook romantiek heeft zijn grenzen, want de deadlines wachten niet. Alleen, uitgerekend nu staakt het grondpersoneel van Air France op het vliegveld van Nice. Ander keertje dus maar.

Kijk, Zuid-Frankrijk!

Een idee van Renée Vonk-Hagtingius, schrijver, journalist, copywriter, vertaler.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: