Per trein naar Moskou, maar niet terug per vliegtuig: Air France staakt

vr 22 oktober 2010

Leuk verzoekje vanmorgen: of ik mee wil met de nieuwe, ‘post-Sovjet-‘ Oriënt-express van Nice naar Moskou. Tja. Dat lijkt me een fantastisch avontuur, maar drie dagen en twee nachten in een trein die niet harder gaat dan 100 km/uur? Vliegen van Nice naar de Russische hoofdstad duurt nog geen drie uur. Maar ’t is wel verleidelijk natuurlijk. De nieuwe Oriënt (€ 1.200 voor een enkele reis in de luxe klasse) tuft via Genua, Milaan, Wenen, Breslau, Warschau en Minsk naar Moskou. Slaapcomfort en goed eten & drinken onderweg zijn gegarandeerd, zegt de ijverige PR-meneer van de SNCF, de Franse vertegenwoordiger van de Russische uitbater RDZ.
Voor zover ik een romantica ben, spreekt het idee me zeer aan. Via een ‘terug in de tijd’-rit van de Place Massena naar de Place Rouge, dat heeft wel wat. Maar je moet ook weer naar huis. En graag per vliegtuig terug: ook romantiek heeft zijn grenzen, want de deadlines wachten niet. Alleen, uitgerekend nu staakt het grondpersoneel van Air France op het vliegveld van Nice. Ander keertje dus maar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven