Zomertip! Nu al? Ja, nu al!

do 21 oktober 2010

Groot feest in Monaco op 2 juli volgend jaar, en wie er ook maar een beetje bij wil zijn moet als de sodemieter reserveren. Want als prins Albert II trouwt met zijn Zuid-Afrikaanse geliefde Charlene Wittstock, is er geen plekje meer te vergeven. Op 1 juli zetten ze binnen de muren van het paleis hun handtekening voor de burgerlijke stand. En op 2 juli volgt de kerkelijke inzegening, niet in de kathedraal, maar in de open lucht, op het plein voor het paleis. En elke royalty watcher móet daar natuurlijk bij zijn. Dus dat gaat een ‘vraie bataille’ opleveren, reken maar.
Afgezien van de gasten die het paar zelf uitnodigt, worden er minstens 1.500 journalisten, fotografen en tv-medewerkers verwacht, terwijl er in heel Monte-Carlo maar 2.535 hotelkamers beschikbaar zijn. Dat wordt dringen.
Veel hotels hebben bovendien aangekondigd dat ze rond 2 juli hun kamers alleen voor minstens 3 of 4 aaneengesloten nachten zullen verhuren. Uiteraard tegen gepeperde prijzen, nóg hoger dan in het hoogseizoen toch al gebruikelijk is.
Ter indicatie: het Monte Carlo Bay rekent een vanaf- prijs van € 332 per nacht, het Méridien Plaza € 480 en het Fairmont € 939. Aan zee is geen kamer te vinden voor minder dan € 850. Maar wie als bruiloftsganger echt mee wil doen, boekt natuurlijk een suite in het Métropole Monte Carlo (€ 2.840 per nacht).
Maar ook wie niet blijft slapen zal toch een hapje moeten eten. Oké, misschien is een lichte lunch bij Alain Ducasse (wereldkampioen Michelinsterren) in zijn restaurant Louis XV wat begrotelijk à raison van € 140 (reken voor een diner op minstens € 210). Maar voor een fractie van die bedragen eet je ook prima in een aantal andere restaurants. Ik ken de adressen, mail me gerust voor ‘top secret’ inside info. Maar ik zal er zelf niet zijn: ik haat bruiloften. Ik kom wel terug als het circus voorbij is.

2 gedachten over “Zomertip! Nu al? Ja, nu al!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven