Onbeschoft ? Nou en of !

wo 20 oktober 2010

Meer dan twee op de drie Fransen (65%) is ervan overtuigd dat de onbeschoftheid in dit land de afgelopen tien jaar is toegenomen, terwijl 13% nog steeds vindt dat het wel meevalt, aldus een enquête van la Revue Civique. Helaas moet ik constateren dat die 65% het heeft gewonnen. Vandaag aan de pomp van de enige supermarkt in de wijde omtrek die nog wel wat te vergeven had -keurig in de rij gestaan overigens- bleek dat het door stakingen veroorzaakte brandstoftekort het slechtste in de mens boven haalt. Voor me stond een ‘voiture sans permis’, we zouden het in Nederland een invalidenautootje noemen, maar hier wordt het ook bereden door mensen die om de een of andere reden hun rijbewijs niet kunnen halen, vaak door analfabetisme dat hier op het platteland nog welig tiert: kun je niet lezen en schrijven, dan is ook een rijbewijs niet voor je weggelegd. De ene helft van een bejaard echtpaartje probeerde de ‘amper-mobiel’ van wat brandstof te voorzien; dat duurde. Klein tankje, kleine tankopening, beverige handjes. Het duurde té lang, naar oordeel van de opgefokte borstklopper die een paar auto’s achterop in de rij stond. “Hé, connard! On n’est pas ici pour la journée hein! ” Oftewel: klootzak, we hebben niet de hele dag de tijd! Waarschijnlijk speelde ook de onzekerheid mee of ‘monsieur pressé’ nog wel een volle tank voor zijn VW-cabrio met 06-kenteken (en daar moet je hier in het achterland al helemaal niet mee aankomen, de haat voor alles ‘van de kust’ zit diep) zou kunnen bemachtigen, maar onbeschoft was het. Daar word ik een beetje pissig van. En heel vervelend. Ik heb dus het oude heertje met tanken ‘geholpen’ waardoor het ongeveer nog twee keer zo lang duurde. Vervolgens zijn we samen gaan afrekenen en nog een boodschapje gaan doen bij de mini-super van het tankstation. En al die tijd stond zijn ‘voiturette’ veilig beschermd tegen oprukkend geweld uit de achterlinie, voor mijn oude maar vervaarlijke 4×4 aan de pomp geparkeerd. Na dikke zoenen op wangen heb ik hem uitgezwaaid, waarna ik zelf omstandig mijn ‘terreintank’ heb afgetankt. Onbeschoft? Vast. Maar ik vind -met die 13%- dat het wel meevalt. Die andere 65% daarentegen….

1 gedachte over “Onbeschoft ? Nou en of !”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven