Flash, ik heb je!

di 15 februari 2011

Sinds een tijdje bewaar ik een raar zwart/wit pictogrammetje bij mijn autopapieren. Moet van de verzekering; in geval van een ongeval moet ik er met mijn mobieltje een foto van maken en dan wordt alles meteen keurig voor me afgewikkeld, aldus de bijsluiter. Yeah, right.
Het artikel in de Nice Matin van vandaag was me dan ook bijna ontgaan, als er niet een foto bij gestaan had die me aan dat rare pictodingetje deed denken.
Laat ik nou toch over een heuse flashcode beschikken!
En laat dat fenomeen nou toch aan een razendsnelle opmars in Nice en omstreken bezig zijn!
Bushaltes, musea, winkels, reclameborden; op steeds meer plekken duiken de psychedelisch ogende vierkantjes op. Dat was me wel opgevallen, maar nooit geweten dat ze ook ergens toe dienden. Er wordt wel meer aan- en opgeplakt, of anderszins beklad. Maar aan deze plakplaatjes hèb je iets; je maakt er een foto van met je mobieltje en je krijgt er een zee aan informatie voor terug. Op je schermpje verschijnt aanvullende info over evenementen, tarieven, restaurants, aanbiedingen, routes, aankomst- vertrektijden, en noem maar op. Zelfs complete video’s worden ter plekke voor je afgespeeld. In Nice zijn er inmiddels al meer dan 9000 flashcodes te vinden.
En daar houdt het niet op, want een korte surfsessie leverde Flash-Moi op, een site waar werkelijk een wereld van flitsvermaak voor je open gaat. Je kunt er niet alleen een persoonlijke flashcode krijgen, maar ook allerhande artikelen kopen die van je allereigenste flashcode zijn voorzien. Van sleutelhangers en visitekaartjes tot en met stickers en T-shirts. Dus iemand die van jouw flashcode een foto maakt, kan meteen je hele hebben en houwen aflezen. Mooi natuurlijk voor promotionele doeleinden. Maar wat moet je er als privé-persoon mee? “Gewoon”, legt Flash-Moi directrice Laurence Mege uit, “bijvoorbeeld je Facebook-pagina laten zien, of een videootje van jezelf, en op die manier nieuwe contacten leggen.” Dat moet je dan wel durven, want iedere willekeurige voorbijganger kan -zelfs ongemerkt- een foto van je flashcode maken. Maar volgens Laurence ligt al je privé toch al op straat via internet. Ze is er dan ook zeker van dat het flash-T-shirt dé zomerhit van 2011 gaat worden. Ze durft. Zij wel!

5 gedachten over “Flash, ik heb je!”

 1. Allo Renée,
  Nog niet over gehoord, over de flashcode. Loop dus blijkbaar ‘hopeloos’ achter hier tijdelijk in NL….
  Geavanceerd en als een open boek. Vedette d’un jour of toch een wat langer blijvertje? De tijd zal het leren.
  Heerlijke stad Nice! We gaan er in de eerste dagen van april naar toe.
  En ondertussen zoeken we stevig door naar een (huur)huis in de Vaucluse. Tot nu toe nog niets; moeilijk op afstand. Vaak zijn huizen ineens al verhuurd, als in een flash.
  Bonne journée Renée, groet Esther

 2. Geinig. In Nederland noemen we die dingen officieel een QR code. Handig dingetje. Je hebt er wel een QR reader voor nodig op je telefoon, maar die is voor de meeste smartphones wel voorhanden.

 3. Hoi Annis,
  Kun je nagaan, dan is dit fenomeen van QR code in NL volledig aan mij voorbij gegaan.
  Waarschijnlijk liggen mijn interesses toch op een ander vlak….
  Goed dat je de link hebt vermeld zodat ik er nog meer over kon lezen.
  Groet, Esther

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven