Recept van de week: Lamskoteletjes met tapenade

vr 11 februari 2011


Voor de liefhebbers van de Méditerrane keuken: het is weer vrijdag, dus tijd voor een kersvers recept. Niet echt ingewikkeld en ook met ingrediënten die in Nederland verkrijgbaar zijn, te maken. Zoals al mijn recepten. Meer weten, meer recepten? Klik hier voor mijn kookboek.
Alle recepten zijn bedoeld voor 4 personen.

Ingrediënten:
8 lamskoteletjes
tijm en rozemarijn (liefst vers, gedroogd mag ook)

Voor de tapenade:
2 tenen knoflook (uit de knijper)
200 gram zwarte olijven (ontpit)
100 gram ansjovisfilets (op zout)
50 gram kappertjes
circa ¼ liter olijfolie
citroensap
versgemalen peper

Bereiding:
Tapenade: spoel de ansjovisfilets goed af onder de kraan om ze te ontzouten. Doe de olijven, de kappertjes, de knoflook en de ansjovis in de keukenmachine en maal alles fijn, of stamp alles tot pulp in een vijzel. Voeg af en toe wat olijfolie toe, tot een mooie gladde saus ontstaat. Voeg citroensap en peper naar smaak toe.
Koteletjes: bestrijk de koteletjes met olijfolie en bestrooi ze met tijm en rozemarijn. Grilleer ze in enkele minuten aan twee kanten op de grill of in de grillpan. Verdeel over de borden en leg op elke kotelet een toefje tapenade.
Overgebleven tapenade kan een paar dagen in de koelkast worden bewaard.
Lekker met groene asperges en tagliatelle.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven