Er vloog een zwembad langs

Esparron_heliportage
En dan denk je dat je alles gehad hebt.
Er kwam zo rond de lunch een helikopter langs. Gebeurt vaker, we wonen niet zo ver van het grootste militaire oefenterrein van Europa. Maar deze wentelwieker bleef hinderlijk lang hangen. Dan ga je toch even kijken. En dan blijkt dat het zwembad van de nieuwe buren wordt bezorgd.
Ik schreef al eerder over de Zwitserse Monegasken die sinds enige tijd ons rustige bergbestaan teisteren nadat ze lager op de helling een megalomaan pand hebben laten bouwen (Zie hier).
En nu dan een zwembad om het geluk compleet te maken. Een groot zwembad, prefab. Via het smalle geitenpaadje dat langs ons huis naar hun terrein leidt is dat niet aan te voeren. Het werd dus per heli afgeleverd, en dat gaat zo. Net als voor de rest van het huis voldeed de lokale aannemer niet; alles werd door firma’s uit het aanpalende departement Alpes-Maritimes uitgevoerd. Dus ook het zwembad moest daar vandaan komen. En het kwam. Vandaag.
We konden slechts toekijken hoe de enorme kuip aan een op het oog akelig dun draadje onder die helikopter langs zwaaide, over ons dak scheerde en uiteindelijk onder veel geschreeuw en gezwaai van medewerkers op de grond op het aanpalende perceel terecht kwam. Ging dat goed? Laten we zeggen dat de landing geen schoonheidsprijs verdiende, maar ons dak zit er nog op. Het gevloek en gezucht van de arbeiders die die enorme polyester bak nog exact op z’n plek moesten zien te krijgen tel ik maar even niet mee. Voor vandaag hebben ze het opgegeven. Voor morgen is er een hijskraan besteld die moet gaan trekken en duwen tot het gevaarte in het daartoe bestemde gat in de grond is ingebed. Nee, die kraan is niet besteld op het dorp, bij de lokale aannemer. Er komt er eentje op een dieplader uit 06. Die zal zich ongetwijfeld vast rijden op het smalle geitenpaadje. Voorlopig is het amusement hier verzekerd.

Kijk, Zuid-Frankrijk!

Een idee van Renée Vonk-Hagtingius, schrijver, journalist, copywriter, vertaler.

4 gedachten over “Er vloog een zwembad langs

  • zo 25 mei 2014 om 12:43
   Permalink

   Het is geland Henri. Min of meer in de daartoe bestemde krater en niet ernaast, dus het is helaas niet de berg af gesjeesd….

   Beantwoorden
 • zo 25 mei 2014 om 18:52
  Permalink

  Als het op een steile helling ligt zal het bij sterke regenval waarschijnlijk gaan schuiven, zodra de ondergrond waterverzadigd is, dus er zullen nog wel vaker zware machines over jullie geitenpaadje komen om dat weer recht te zetten..

  Overigens werkt de link in het emailtje ‘bevestig volgen’ bij mij niet.

  Beantwoorden
  • zo 25 mei 2014 om 21:03
   Permalink

   Dag Henri,
   Het is zio steil al wat, pal onder dat bad. Maar ’t is wel rotsgrond, dus of het gaat schuiven betwijfel ik.

   Dat bevestigingmailtje wordt automatisch door wordpress gestuurd, daar heb ik geen zicht op.
   Misschien helpt me ontvolgen en opnieuw gaan volgen?

   Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: