Een Routard voor de Train de Pignes

Onbetwist het mooiste treinreisje in Zuid-Frankrijk: met Le Train de Pignes van Nice in de Alpes-Maritimes naar lavendelhoofdstad Digne-les-Bains in de Alpes-de-Haute-Provence. Dankzij de supergrote ramen en de geringe snelheid van het treintje heb je fantastisch uitzicht op unieke natuur en onderweg kun je uitstappen in authentieke dorpjes waar je met de auto niet zo één-twee-drie naartoe gaat. Le Train de Pignes is zo bijzonder dat er in de veel geprezen serie reisgidsen van Le Routard nu een speciale editie van 96 pagina’s is verschenen die helemaal aan het traject van de trein gewijd is. Complete info over de natuur, de dorpjes onderweg, de producten van het lekkers uit de omgeving, aanbevolen (eet-)adressen, etc. In kiosken en boekhandels te koop voor € 5,90. Meer info: http://tourisme.trainprovence.com

Kijk, Zuid-Frankrijk!

Een idee van Renée Vonk-Hagtingius, schrijver, journalist, copywriter, vertaler.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: