Langs de calanques van Marseille (video)

ma 21 augustus 2017

Tussen Marseille en Cassis barst het van de prachtige calanques: kleine baaien en kreekjes in de rotsachtige kust, met fijne zandstrandjes en kristalhelder turquoise water. Met een ongekende flora en fauna, zowel aan wal als onder water. Ze behoren allemaal tot het ‘Parc national des calanques’ en zijn beschermde natuurgebied, maar wel toegankelijk. Je kunt naar een aantal toe wandelen, al is dat niet voor iedereen weggelegd. Maar je kunt er ook per boot heen. Bijvoorbeeld naar Callelongue, Marseilleveyre, l’archipel du Riou, Sormiou, Morgiou, Sugiton, l’Oeil-de-Verre, Devenson, Oule, En-Vau, Port-Pin, Port-Miou of één van de vele andere. Keus te over en als je niet kunt kiezen, ga je ze gewoon allemaal langs met de boot. Vanaf Marseille of Cassis, met een algemene rondvaart, of met een privéscheepje met of zonder kapitein. Onderweg kun je kiezen voor een lunch/picknick en besluiten om even af te meren voor een zwempartij in het heldere water van een baai. Klik hier voor een indruk.
Meer info over de mogelijkheden:
Bleuevasion: http://www.bleuevasion.fr/calanques
ICard Maritime: https://www.visite-des-calanques.com/fr/
Turquoise Calanques: http://turquoise-calanques.com

4 gedachten over “Langs de calanques van Marseille (video)”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven