Langs de calanques van Marseille (video)

Tussen Marseille en Cassis barst het van de prachtige calanques: kleine baaien en kreekjes in de rotsachtige kust, met fijne zandstrandjes en kristalhelder turquoise water. Met een ongekende flora en fauna, zowel aan wal als onder water. Ze behoren allemaal tot het ‘Parc national des calanques’ en zijn beschermde natuurgebied, maar wel toegankelijk. Je kunt naar een aantal toe wandelen, al is dat niet voor iedereen weggelegd. Maar je kunt er ook per boot heen. Bijvoorbeeld naar Callelongue, Marseilleveyre, l’archipel du Riou, Sormiou, Morgiou, Sugiton, l’Oeil-de-Verre, Devenson, Oule, En-Vau, Port-Pin, Port-Miou of één van de vele andere. Keus te over en als je niet kunt kiezen, ga je ze gewoon allemaal langs met de boot. Vanaf Marseille of Cassis, met een algemene rondvaart, of met een privéscheepje met of zonder kapitein. Onderweg kun je kiezen voor een lunch/picknick en besluiten om even af te meren voor een zwempartij in het heldere water van een baai. Klik hier voor een indruk.
Meer info over de mogelijkheden:
Bleuevasion: http://www.bleuevasion.fr/calanques
ICard Maritime: https://www.visite-des-calanques.com/fr/
Turquoise Calanques: http://turquoise-calanques.com

Kijk, Zuid-Frankrijk!

Een idee van Renée Vonk-Hagtingius, schrijver, journalist, copywriter, vertaler.

3 gedachten over “Langs de calanques van Marseille (video)

  • di 22 augustus 2017 om 18:55
    Permalink

    Bij de calanques zijn we vorig jaar geweest. Wij vonden het prachtig. Ook met de toeristenboot .

    Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: