Nu met de hond naar het strand? Yep!

di 22 augustus 2017

Buiten het seizoen kun je op vrijwel elk Zuid-Frans strand terecht met je hond voor een lange wandeling en voorzichtig pootje baden. Maar in het hoogseizoen is het wat anders, de meeste stranden zijn verboden voor honden. Terwijl juist dan een frisse duik door heel veel viervoeters gewaardeerd zou worden. Logisch, je wilt op de ‘plage publique’ niet van je handdoekje gedraafd worden door een overenthousiaste ‘canin’ die zich na z’n frisse duik ook nog eens gezellig naast je komt staan uitschudden. En als hondenbezitter wil je natuurlijk al helemaal niet voor dergelijke overlast zorgen. Is ook helemaal niet nodig want er zijn genoeg speciale hondenstranden waar hond en baasje heerlijk kunnen dollen en duiken. Kijk hier maar.
Tipje: als je trouwe metgezel in zee is geweest, spoel ‘m dan af met zoet water; zout vreet in (met name in de huidplooien en in de oren) en kan voor irritaties zorgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven