Na de mimosa, de lavendel

Zo langzamerhand is de mimosa wel uitgebloeid, dus komt de lavendel weer in de schijnwerpers. Nou ja, we moeten nog wel tot juni wachten voor we de uitgestrekte geurige blauwe velden kunnen ruiken en bewonderen, maar de voorbereidingen zijn al in volle gang. In Gréoux-les-Bains (Alpes-de-Haute-Provence) bijvoorbeeld, waar in de ‘nurserie de lavande’ de nieuwe kweek al welig tiert. Daar, in de kassen, worden er zo’n 9.000 van ‘moederplanten’ afkomstige lavendelstekjes per dag gepoot om te worden opgekweekt tot volwaardige planten die kunnen worden uitgezet op de uitgestrekte lavendelvelden. In tien maanden tijd worden er ruim een miljoen lavendelplanten aan kwekers verkocht. Kijkje achter de schermen: hier.

Kijk, Zuid-Frankrijk!

Een idee van Renée Vonk-Hagtingius, schrijver, journalist, copywriter, vertaler.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: