De zomerhits aan de kust: Le Colette en Le M

za 5 juni 2010

Categorieën: ,

Nog heel even en het leven is hier weer vergeven van de toeristen, en de voertaal in de plaatselijke supermarkt is Nederlands. ’t Heeft z’n voordelen, want ineens is er van alles te koop dat je in de winter niet gauw in de schappen zult aantreffen. Zelfs een aanbieding van ‘ketjap manis’ (onbekend merk) blijkt zomaar tot de mogelijkheden te behoren. Maar de nadelen zijn groter. Even naar de kust -zo’n 70 km verderop- is er niet meer bij; files van twee uur zijn geen uitzondering in het hoogseizoen. Dus nog net voor het ècht te druk wordt, snel naar Saint-Tropez gewipt voor een hapje en een drankje met goede vrienden. Ze hadden de mond vol over dé aanstormende zomerhit van het seizoen, Sezz, het splinternieuwe design-hotel van Shahé Klaidjian, die in Parijs ook al zo’n ultra-modern (maar op de jaren vijftig geïnspireerd) Sezz-hotel heeft. Helemaal trendy, helemaal design en dus helemaal voor de ‘beau monde’ met een stevige grijpstuiver in de diepe zakken. Want zeg nou zelf: € 650-750 voor een nachtje pitten is toch wat begrotelijk: “ce n’est pas donné”, zoals ze hier op het dorp zeggen. Maar eerlijk is eerlijk: het hotel (Route des Salins, 35 kamers, 2 villa’s, spa) ligt op nog geen 250 meter van het fantastische strand ‘La Plage des Canebiers’. En het bijbehorende restaurant Le Colette wordt geleid door de wereldvermaarde chef Pierre Gagnaire, meer dan eens met drie Michelin-sterren onderscheiden. Ik zie de BN-ers en andere ‘celebs’, alweer verlekkerd aanschuiven. ‘La Voile Rouge’ -de strandeettent waar je gezien moét zijn om mee te tellen, kan geduchte concurrentie verwachten.
Maar het werd dus Ramatuelle, een steenworp verderop, waar ook al zo’n luxe pleisterplaats zichzelf opnieuw heeft uitgevonden: hotel Muse (Route des Marres), met 15 suites. Het restaurant ‘Le M’ dat er deel van uitmaakt, wordt gemanaged door de (zelfbenoemde) truffelkeizer Bruno Clément uit Lorgues. Een niet in te tomen blaaskaak, maar samen met Nicolas Tourmelin, ex-chef van One-O-One in Londen (onderscheiden als het beste visrestaurant van Engeland) maakt hij er hier in Ramatuelle wat moois van. Voor wie de files wil trotseren: klik op de kop van dit bericht voor de info.
Wij, komen in het najaar nog wel eens terug.

2 gedachten over “De zomerhits aan de kust: Le Colette en Le M”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven