Alarm! De tijgermug rukt op

ma 7 juni 2010

Categorieën:

Even een alarmpje tussendoor.
De tijgermug rukt op in Zuid-Frankrijk en is nu al gesignaleerd in de Alpes Maritimes, de Var, de Bouches du Rhône (met name in Marseille en delen van de Camargue) en op Corsica. Dat is slecht nieuws, want deze oorspronkelijk uit Azië afkomstige muskiet is de overbrenger van een aantal onaangename ziektes, vooral chikungunya (klik op de kop van dit bericht voor meer info), die het in onze contreiën uitstekend doet. En hoewel er nog geen echte epidemie is uitgebroken, doet het Franse ministerie van Gezondheid er alles aan om de muggenpopulatie zoveel mogelijk terug te dringen. Vooral door intensief gebruik van insecticiden in risicogebieden zoals de moerassen van de Camargue. Stilstaand water is de ideale omgeving voor muggen; ze leggen er hun larven, die er uitstekend in gedijen. Het weer hier is intussen uiterst geschikt: een paar dagen zon, een druilerige dag met regen, en broeierig warm.
Dus, namens het ministerie van Gezondheid en ons allemaal: laat in en om het huis geen plasjes water staan. Maak goten schoon, kieper de regenton om, leeg ‘vergeten’ emmers en in onbruik geraakte bloembakken, en kijk ook eens in kelders en schuurtjes of er niks stilletjes staat te verdampen. Tweede huis-eigenaren: láát iemand de boel nakijken, en er voor zorgen dat de pomp van het zwembad regelmatig draait zodat het water niet stilstaat. Dank!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven