Lezerstip: prima eethuisje in Eygalières

In Zuid-Frankrijk wemelt het van de restaurants. Maar hoe weet je of je de juiste keuze maakt? Restaurantgidsen en -rubrieken geven lang niet altijd de gewenste of correctie informatie. Kent u ook een restaurant dat eigenlijk een heel andere beoordeling verdient? Heeft u ervaringen die u graag met anderen deelt? Reageer dan onderaan dit bericht.

Een enthousiaste lezer van dit blog tipt een restaurantje in Eygalières:

Zoals gemeld hierbij een uitstekend adresje in Eygalières, het mooiste dorpje van ‘les Alpilles’. Een nieuw restaurant (sinds mei 2010) van een Belgisch koppel uit Verviers. Zeer klein: slechts 12 plaatsen + terras. Kreeg dit adres door van Château Barbanau in Roquefort-la-Bedoule (op 3km van Cassis) die daar huisleverancier is.
Moedig om in de thuisbasis van Wout Bru (2 sterren) op te starten, maar echte concurrentie is het niet: prijsklasse is 1/3 van wat Bru rekent. Maar de ervaring is uiterst positief. We hadden de kreeft als voorgerecht en de caille met ganzenlever als hoofdgerecht: uitstekend. Interieur, sfeer, bediening: niets op aan te merken.
La Petite Table
82, rue du Docteur Roque
13810 Eygalières
Tel. (0033)(0)4 90 38 19 23

Eddy Lambrechts

Kijk, Zuid-Frankrijk!

Een idee van Renée Vonk-Hagtingius, schrijver, journalist, copywriter, vertaler.

2 gedachten over “Lezerstip: prima eethuisje in Eygalières

 • vr 17 december 2010 om 01:21
  Permalink

  Hoi Renee,

  Ha,leuk! ‘k Stuur deze blog door naar Ned. vrienden die echte! Francofielen zijn!

  Zij hebben een adres ergens in Zd Frankrijk, waar ze al jaren naar terug gaan: “omdat het er zoooo goed vertoeven is”.

  Niets is leuker dan mensen wegwijs maken, toch?

  Hartelijke groet,

  Zettie.

  Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: