Planning? Welke planning? Ah, de langetermijnplanning!

do 21 april 2011

’t Is paasvakantie, maar dat was de dienst Publieke Werken van Cannes blijkbaar niet opgevallen. Dus werden gisteren de massaal van de zon genietende toeristen door de police municipale van hun handdoekjes geveegd; of ze maar even elders hun kleurtje wilden gaan bijwerken, want het strand moest dringend hersteld worden na de stormschade van de afgelopen winter. En dat kon geen uitstel velen, want men wilde op tijd klaar zijn voor het hoogseizoen.
Of ze dan morgen konden terugkeren?, vroegen enkele overrompelde strandgangers nog. Geen denken aan! De werkzaamheden beslaan maar liefst ruim zes kilometer kuststrook en het zou al heel mooi zijn als die ook inderdaad voor het hoogseizoen opgeknapt zouden zijn.
Had er dan niet eerder begonnen kunnen worden? Nou nee, het stond nu eenmaal zo in de langetermijnplanning. En ja, als het dan ineens mooi weer is tijdens zo’n paasvakantie, terwijl het normaal gesproken meestal regent….., dáár kun je geen rekening mee gaan houden, als langetermijnplanner. En dus werden de stranden van Gazagnaire en Zamenhoff -die als eerste aan de beurt zijn- overgenomen door de bulldozers en werden de badgasten naar de boulevard verbannen, waar het heel erg dringen werd op de (te) weinige terrasstoeltjes. En waar al heel snel heel vervelende scènetjes te zien waren van elkaar uitscheldende vakantievierders, en hun elkaar met emmertjes en schepjes de hersens inslaande nageslacht.
De burgemeester van Cannes heeft inmiddels zijn excuses aangeboden voor het ontstane ongemak, maar bezweert dat ‘het niet anders kan’.
Zou het? Ik durf er bijna een Palme d’Or om te verwedden dat het stuk strand voor het Palais des Festivals wèl op tijd klaar is als op 11 mei het filmfestival begint. Je moet de traditionele blote borstjes van de starletts toch ergens kunnen fotograferen?

2 gedachten over “Planning? Welke planning? Ah, de langetermijnplanning!”

  1. Verbaas en erger mij hier al 35 jaar over. Zal nooit over gaan. Het scheint te maken te hebben met de bureaucratisch cadans alhier, en data waarop de budgetten worden vrijgegeven.
    Niets aan te doen. Net als het graafwerk midden op een gloednieuw geasfalteerde weg. Franse slag. Hoort er bij. Anders zou het teveel op andere landen lijken.

  2. Cannes riekt naar een schijnwereld en daar moet ik niets van hebben. Voor het overige romantiseer ik niet ‘de Franse slag’ maar ik kan me er niet meer zo enorm aan ergeren. Het heeft namelijk geen zin al is het soms knap lastig als er dus weer ‘ns een weg afgesloten is. Ach zucht…. lekker genieten. Joyeuses Paques! Esther

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven