Recept van de week: Frittata voor Pasen

vr 22 april 2011

Categorieën: , ,

Voor de liefhebbers van de Méditerrane keuken: het is weer vrijdag, dus tijd voor een kersvers recept. Niet echt ingewikkeld en ook met ingrediënten die in Nederland verkrijgbaar zijn, te maken. Zoals al mijn recepten. Meer weten, meer recepten? Klik hier voor mijn kookboek.
Alle recepten zijn bedoeld voor 4 personen.

Mooi Paasweer dus een makkelijk mooi weer-gerecht dat ook vooraf kan worden klaargemaakt en dat je net zo makkelijk meeneemt naar buiten, of het nu de tuin, het park of het strand is.

Ingrediënten:
2 kip- of kalkoenfilets
2 grote vastkokende aardappels
2 ons sperziebonen (in stukjes)
2 tenen knoflook (in plakjes)
1 grote ui (in ringen)
½ rode paprika (ontpit, in dunne reepjes)
½ bosje platte peterselie
1 grote tomaat (in dunne plakjes)
6 eetlepels olijfolie
zout, versgemalen zwarte peper
6 eieren
geraspte parmesan

Bereiding:
Schil en kook de aardappels net niet gaar; snij ze in plakjes. Dop en kook de boontjes beetgaar en snij ze in stukjes. Laat alles afkoelen. Doe 4 eetlepels olie in een ruime koekenpan en bak de filets om en om, in enkele minuten. Neem uit de pan en snij in dunne reepjes. Fruit de ui en de knoflook in dezelfde olie, laat de paprikareepjes en de fijngesneden peterselie even meebakken. Schep uit de pan en laat afkoelen. Doe de eieren in een grote kom met wat zout en de versgemalen peper, en klop ze flink los. Voeg de gekookte ingrediënten toe en roer goed door. Doe nog 2 eetlepels olijfolie bij de gebruikte olie in de koekenpan en laat heet worden. Giet het eiermengsel erin; gelijkmatig over de panbodem verdelen. Laat op laag vuur garen tot de bovenzijde bijna gestold is. Verdeel er de tomatenplakjes overheen. Druk aan en laat nog iets verder stollen. Keer de frittata (omelet) om met behulp van een deksel, dat u over de pan legt, waarna u de pan ondersteboven houdt en de omgekeerde frittata vervolgens weer in de pan laat glippen. Nog even laten nagaren. Opnieuw omkeren en op een groot bord of een schaal laten glijden. Laten afkoelen en in punten snijden. Bestrooi voor het opdienen met geraspte parmesan. Geef er eventueel stokbrood en/of een frisse salade bij. Lekker als lichte lunch met een koel glas rosé.

6 gedachten over “Recept van de week: Frittata voor Pasen”

  1. Dit recept ziet er zo heerlijk uit dat ik maar meteen je boek “Lekker Bijbels” besteld. Via Bol.com omdat ik daar nog een bestelling had open staan. Was het voor jou gunstiger als ik bij jou had besteld? Zoja, volgende keer dan! Sorry.

    1. Dag Eddy,
      Ik ben helemaal vereerd! Dank je wel. En nee, helemaal niet erg dat je mijn boek via Bol hebt besteld, dat maakt voor mij niks uit. Behalve dan dat er op die site een verkeerde omschrijving bij staat (van een gedichtenbundel van Roos Vonk) en dat is nogal verwarrend. Maar het gaat toch echt om mijn kookboek Lekker Bijbels. Let overigens even op: in de eerste druk staat op bladzijde 103 -bij Lamshapjes voor onderweg- bij de ingrediënten een drukfout: er staat 1 1/2 liter olijfolie, en dat moet 1/2 liter zijn. Wordt in de volgende druk hersteld. Hoe dan ook, fijne Pasen en kook/eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Of reageer met je Facebook account

Scroll naar boven